Alcoholèmia / Alcoholemia - GUARDIA URBANA de LLEIDA

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Alcoholèmia / Alcoholemia

TRÁFICO Y SEG. VIAL

Alcoholèmia
Alcoholemia

Icono - Jarra Cerveza

Controls d'Alcoholèmia i Informació General, en l'àmbit de la Ciutat de Lleida.
Controles de Alcoholemia
e Información General, en el ámbito de la Ciudad de Lleida.

Controls d'Alcoholèmia / Controles de Alcoholemia


15/07/2014


Per part de les Seccions de Motoristes i Atestats principalment, es realitzen contínuament Controls d'Alcoholèmia, també anomenats "Punts de Verificació d'Alcoholèmia", en llocs específics de la Ciutat, sobretot els caps de setmana i en horari nocturn.

També es realitzen Proves d'Alcoholèmia per part de la Secció d'Atestats, a tots els conductors,
vianants, etc ... implicats en Accident de Circulació.


Por parte de las Secciones de Motoristas y Atestados principalmente, se realizan contínuamente Controles de Alcoholemia, también llamados "Puntos de Verificación de Alcoholemia", en lugares específicos de la Ciudad, sobre todo los fines de semana y en horario nocturno.

También se realizan Pruebas de Alcoholemia por parte de la Sección de Atestados, a todos los conductores, peatones, etc... implicados en Accidente de Circulación.

Informació General / Información General


15/07/2014

[En más abajo]


Gairebé tots o tots els Dades incloses en aquest apartat són ben coneguts pels conductors, però també està bé recordar de tant en tant, per refrescar la memòria i que no s'oblidin.

Alcohol i Conducció.

Efectes del Alcohol. Està demostrat que el consum d'alcohol, fins i tot a baixes concentracions etíliques, redueix la capacitat de conducció amb el deteriorament de l'atenció, de les funcions visual i auditiva, pertorbacions en el camp perceptiu, cansament, somnolència i fatifa muscular. En conseqüència augmenta el risc de patir un accident.
No totes les persones toleren de la mateixa manera el consum d'alcohol però el que està clar i demostrat és que a tothom li afecta l'alcohol en major o menor mesura. Hi ha la creença errònia entre alguns conductors que per la seva capacitat d'aguant poden conduir sota els efectes de l'alcohol sense problemes, i això és una cosa totalment fals, ja que per cada increment del nivell d'alcohol en l'organisme es produeix un increment paral· lel de patir un accident, independentment de les condicions de l'individu.

Factors que tenen una relació directa amb el grau d'alcoholèmia del cos:

  • Quantitat i graduació d'alcohol: No és el mateix prendre dos (2) canyes de cervesa que dos (2) copes de conyac.

  • Pes de la persona: Les persones més pesades solen tolerar millor l'alcohol, però no és una norma matemàtica.

  • Temps transcorregut: Amb l'estómac buit s'absorbeix en uns trenta (30) minuts, mentre que amb aliments la major concentració s'aconsegueix en una (1) hora.

  • Alimentació: Influeix tant el tipus d'alimentació com la quantitat ingerida de cada aliment.

  • Edat: Els menors de vint (25) anys i els majors de seixanta (60), són més vulnerables als efectes que produeix l'alcohol.

  • Sexe i naturalesa de les persones: En general, els homes solen aguantar més que les dones, però la incorporació de la dona a la vida laboral ha equilibrat molts costums, entre elles la de prendre alcohol. De totes maneres, a igual pes i quantitat d'alcohol, la dona presenta un nivell d'alcoholèmia més elevat que l'home.

  • Fatiga: El somni oa cansament poden multiplicar el risc d'accident si a ells se suma l'alcohol.

  • Drogues o medicines: La combinació amb drogues o medicines pot tenir efectes imprevisibles que multipliquen encara més el risc de patir un accident.


Alcoholèmia. És la quantitat d'alcohol que hi ha a la sang després de la seva ingestió, sent proporcional a la quantitat d'alcohol que es pren. En dejú, la màxima alcoholèmia s'assoleix entre els quinze (15) i els trenta (30) minuts. Si l'alcohol es pren en els menjars, aquest nivell màxim s'aconsegueix entre una (1) i tres (3) hores.
Mentre està pujant el grau d'alcohol, es desenvolupa el Període d'intoxicació etílica. En començar l'oxidació al fetge, comença la desintoxicació, però si se segueix prenent alcohol, atès que la velocitat d'oxidació és constant, l'alcoholèmia seguirà augmentat, i pot originar una intoxicació alcohòlica aguda. Són necessàries diverses hores perquè l'alcohol desaparegui del cos, sempre que s'hagi deixat de beure.

Taxes màxima d'alcohol. A continuació es mostren les taxes màximes d'alcohol permeses en la legislació espanyola:

  • General *: 0,5 gr/l de sang o 0,25 mg/l en aire espirat.

  • Professionals **: 0,3 gr/l de sang o 0,15 mg/l en aire espirat.

  • Novells ***: 0,3 gr/l de sang o 0,15 mg/l en aire espirat.


* General: Taxes màximes d'Alcohol permeses a la Població general de conductors.
** Professionals: Taxes màxima d'Alcohol permeses a conductors de vehicles destinats a transport de mercaderies amb una MMA superior a 3.500 kg, al transport de viatgers de més de 9 places, o de servei públic (SP), l'escolar o de menors , al de mercaderies perilloses, als serveis d'urgència i transports especials.
*** Novells: Taxes màxima d'alcohol aplicables a qualsevol conductor durant els dos (2) anys següents a l'obtenció del permís o llicència que habilita per conduir.

Nota: Les taxes obtingudes per anàlisi de sang (gr/l) o per aire espirat (mg/l) són equivalents, tan sols hi ha diferència en la mostra analitzada.

Test o Proves d'Alcoholèmia.

Drets i Obligacions. Els Controls d'Alcoholèmia es realitzen per prevenir conductes de risc i possibles accidents. El nombre d'aquestes proves augmenta en Campanyes específiques i períodes d'Estiu, Nadal i Caps de Setmana.

Control d'Alcoholèmia. passos:

  • Obligació: El primer que cal saber és que tots els conductors estan obligats a seguir tots els requeriments dels agents de l'autoritat. En cas que l'usuari es negui a realitzar la prova, tant si és rutinària com en cas d'accident, podria incórrer en un Delicte tipificat en l'Art 383 del Codi Penal amb una pena d'entre sis (6) mesos i un (1) any de presó i privació del dret a conduir vehicles de motor d'un (1) a quatre (4) anys.

  • Prova: Un cop detingut el vehicle, se'ns aproparà un Agent que ens proporcionarà un filtre d'únic ús per la qual haurem bufar en l'etilòmetre de mostreig.

  • Resultat: Si la taxa d'alcohol detectada és inferior al màxim permès (per vehicle o conductor), podrem reprendre immediatament la marxa si més problemes. En cas que la taxa sigui superior, la prova s'haurà de repetir. És important saber que entre una i altra prova han de passar, almenys 10 min.

  • Segona prova: De nou, si la taxa detectada en aquesta segona prova és inferior a la permesa, podrem marxar. Aquesta segona prova es podrà realitzar en un etilòmetre de mostreig o en un evidencial (més exacte). Segons la taxa obtinguda, podran ocórrer diverses opcions, que es faci una Denúncia administrativa o es confeccioni un atestat per Conduir sota la influència de begudes alcohòliques. Aquest últim serà enviat al Jutjat de Guàrdia. En qualsevol cas el vehicle podrà ser conduït per un segon conductor que no mostri símptomes d'haver ingerit alcohol (Estarà obligat a realitzar la prova d'alcoholèmia).

  • Al· legacions: Durant la pràctica de la prova s'ha Dret a formular quantes al · legacions o observacions tingui per convenient, per si o per mitjà del seu acompanyant o defensor, si el tingués, les quals s'han de consignar per Diligència.

  • Hospital o Centre de Salut: Si no s'està d'acord amb el resultat de la prova, es podrà sol · licitar ser conduïts a un hospital o centre de salut on es realitzarà una, mitjançant anàlisi de sang. En el cas que aquestes anàlisis resultin positius, haurem de pagar el seu import (Aquests resultats triguen diversos dies a obtenir).

  • Immobilització del vehicle: En cas que el conductor d'positiu en la prova d'alcoholèmia i no hi hagi cap altre conductor que es pugui fer càrrec del vehicle, els agents poden procedir a immobilitzar el vehicle i retirar als Dipòsits habilitats a aquest efecte (Diposito Municipal de Vehicles). També es podrà immobilitzar el vehicle en cas de Negativa a la realització de la prova. Les despeses que es puguin ocasionar per la immobilització, trasllat i dipòsit del vehicle seran a compte del conductor o de qui legalment hagi de respondre per ell.

  • Trasllat a Comissaria: Si la taxa d'alcohol obtinguda pogués donar lloc a la comissió d'un Delicte, els Agents poden optar per portar-nos a comissaria per prestar declaració. Aquesta declaració s'ha de fer davant d'un advocat (no Obligatori) i els Agents han informar d'aquest punt (Drets del Detingut).


Sanció Administrativa / Delicte.

  • Sanció Administrativa: Segons la Llei de Seguretat Viària, la conducció de vehicles amb taxes d'alcohol superiors a les establertes, es considera infracció molt greu. També s'inclou la conducció sota els efectes d'estupefaents, psicotròpics i qualsevol altra substància d'efectes anàlegs.

       També negar-se a complir l'obligació de sotmetre a les proves d'alcoholèmia es tipifica com a molt greu. Per a les infraccions molt greus, la sanció es tipifica entre 302 i 602 euros, juntament amb la suspensió del permís de conducció per un període de fins a tres (3) mesos.

  • Delicte: Segons el Codi Penal, es considera Delicte la conducció sota els efectes de l'alcohol amb una taxa superior a 0,60 mg / l en aire espirat o amb una taxa d'alcohol en sang superior a 1,2 g / l.

      Ha de ser castigat amb la pena de presó de tres (3) a sis (6) mesos oa la de multa de sis (6) a dotze (12) mesos i treballs en benefici de la comunitat de trenta-un (31) a noranta (90) dies, i en qualsevol cas, a la de privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per temps superior a un (1) i fins a quatre (4) anys.

Judicis Ràpids.

Són processos de curta durada que tenen com a objectiu evitar demores en la tramitació d'assumptes per infraccions penals de menor gravetat.
En cas de tractar-se de Delictes contra la Seguretat del Trànsit, hi ha un Procés Especial per a l'enjudiciament ràpid dels mateixos, que en certs casos permet el seu enjudiciament immediat.
Aquests nous procediments es basen en la concentració d'actuacions davant el jutjat de guàrdia, de manera que en un curt periode de temps els Delictes han de quedar íntegrament instruïts i preparats per al Judici, que tindrà lloc dins d'un termini màxim de quinze (15 ) dies.
Amb ells s'aconsegueix l'acceleració de la investigació i enjudiciament dels delictes. En aquells casos en què s'apliquen aquests procediments, la policia judicial i l'Administració de Justícia de dur a terme actuacions ràpides en la investigació, reunint totes les proves necessàries perquè el Delicte es pugui enjudiciar amb celeritat, i assegurant a la vegada que el denunciat en tot moment conegui els seus Drets, estigui assistit legalment, i en definitiva, pugui desenvolupar una completa defensa. Es tracta d'una nova forma d'actuar de la Policia Judicial i l'Administració de Justícia, d'aplicació en tots els jutjats d'Espanya.


Casi todos o todos los Datos incluidos en este Apartado son bien conocidos por los Conductores, pero también está bien recordarlos de vez en cuando, para refrescar la memoria y que no se olviden.

Alcohol y Conducción.


Efectos del Alcohol.
Está demostrado que el consumo de alcohol, incluso a bajas concentraciones etílicas, reduce la capacidad de conducción con el deterioro de la atención, de las funciones visual y auditiva, perturbaciones en el campo perceptivo, cansancio, somnolencia y fatifa muscular. En consecuencia aumenta el riesgo de sufrir un accidente.
No todas las personas toleran de igual modo el consumo de alcohol pero lo que está claro y demostrado es que a todo el mundo le afecta el alcohol en mayor o menor medida. Existe la creencia errónea entre algunos conductores de que por su capacidad de aguante pueden conducir bajo los efectos del alcohol sin problemas, y esto es algo totalmente falso, ya que por cada incremento del nivel de alcohol en el organismo se produce un incremento paralelo de sufrir un accidente, independientemente de las condiciones del individuo.

Factores que tienen una relación directa con el grado de alcoholemia del cuerpo:

  • Cantidad y graduación de alcohol: No es lo mismo tomarse dos (2) cañas de cerveza que dos (2) copas de coñac.

  • Peso de la persona: Las personas más pesadas suelen tolerar mejor el alcohol, pero no es una norma matemática.

  • Tiempo transcurrido: Con el estómago vacío se absorbe en unos treinta (30) minutos, mientras que con alimentos la mayor concentración se alcanza en una (1) hora.

  • Alimentación: Influye tanto el tipo de alimentación como la cantidad ingerida de cada alimento.

  • Edad: Los menores de veinticinco (25) años y los mayores de sesenta (60), son más vulnerables a los efectos que produce el alcohol.

  • Sexo y naturaleza de las personas: En general, los hombres suelen aguantar más que las mujeres, pero la incorporación de la mujer a la vida laboral ha equilibrado muchas costumbres, entre ellas la de tomar alcohol. De todos modos, a igual peso y cantidad de alcohol, la mujer presenta un nivel de alcoholemia más elevado que el hombre.

  • Fatiga: El sueño o en cansancio pueden multiplicar el riesgo de accidente si a ellos se suma el alcohol.

  • Drogas o medicinas: La combinación con drogas o medicinas puede tener efectos imprevisibles que multiplican aún más el riesgo de sufrir un accidente.


Alcoholemia. Es la cantidad de alcohol que hay en la sangre tras su ingestión, siendo proporcional a la cantidad de alcohol que se toma. En ayunas, la máxima alcoholemia se alcanza entre los quince (15) y los treinta (30) minutos. Si el alcohol se toma en las comidas, este nivel máximo se alcanza entre una (1) y tres (3) horas.
Mientras está subiendo el grado de alcohol, se desarrolla el Periodo de intoxicación etílica. Al comenzar la oxidación en el higado, da comienzo la desintoxicación, pero si se sigue tomando alcohol, dado que la velocidad de oxidación es constante, la alcoholemia seguirá aumentado, pudiendo originarse una intoxicación alcohólica aguda. Son necesarias varias horas para que el alcohol desaparezca del cuerpo, siempre y cuando se haya dejado de beber.

Tasas máxima de alcohol. A continuación se muestran las Tasas máximas de alcohol permitidas en la Legislación española:

  • General*: 0,5 gr/l de sangre ó 0,25 mg/l en aire espirado.

  • Profesionales**: 0,3 gr/l de sangre ó 0,15 mg/l en aire espirado.

  • Noveles***: 0,3 gr/l de sangre ó 0,15 mg/l en aire espirado.


* General: Tasas máximas de Alcohol permitidas a la Población general de Conductores.
** Profesionales: Tasas máxima de Alcohol permitidas a conductores de vehículos destinados a transporte de mercancías con una MMA superior a 3.500 Kg., al transporte de viajeros de más de 9 plazas, o de Servicio Público (SP), al escolar o de menores, al de mercancías peligrosas, a los servicios de urgencia y transportes especiales.
*** Noveles: Tasas máxima de alcohol aplicables a cualquier conductor durante los dos (2) años siguientes a la obtención del Permiso o Licencia que habilita para conducir.

Nota: Las Tasas obtenidas por análisis de sangre (gr/l) o por aire espirado (mg/l) son equivalentes, tan solo existe diferencia en la muestra analizada.

Test o Pruebas de Alcoholemia.

Derechos y Obligaciones.
Los Controles de Alcoholemia se realizan para prevenir conductas de riesgo y posibles accidentes. El número de estas pruebas aumenta en Campañas específicas y periodos de Verano, Navidad y Fines de Semana.

Control de Alcoholemia. Pasos:

  • Obligación: Lo primero que hay que saber es que todos los Conductores están obligados a seguir todos los requerimientos de los Agentes de la Autoridad. En caso de que el usuario se niegue a realizar la prueba, tanto si es rutinaria como en caso de accidente, podría incurrir en un Delito tipificado en el Art. 383 del Código Penal con una pena de entre seis (6) meses y un (1) año de prisión y privación del derecho a conducir vehículos de motor de uno (1) a cuatro (4) años.

  • Prueba: Una vez detenido el vehículo, se nos acercará un Agente que nos proporcionará una boquilla de único uso por la que deberemos soplar en el etilómetro de muestreo.

  • Resultado: Si la tasa de alcohol detectada es inferior al máximo permitido (por vehículo o conductor), podremos reanudar inmediatamente la marcha si más problemas. En caso de que la tasa sea superior, la prueba se tendrá que repetir. Es importante saber que entre una y otra prueba deben pasar, al menos 10 min.

  • Segunda prueba:  De nuevo, si la tasa detectada en esta segunda prueba es inferior a la permitida, podremos marcharnos. Esta segunda prueba se podrá realizar en un Etilómetro de muestreo o en uno Evidencial (más exacto). Según la tasa obtenida, podrán ocurrir varias opciones, que se realice una Denuncia Administrativa o se confeccione un Atestado por Conducir bajo la influencia de bebidas alcohólicas. Este último será enviado al Juzgado de Guardia. En cualquier caso el vehículo podrá ser conducido por un segundo conductor que no muestre síntomas de haber ingerido alcohol (Estará obligado ha realizar la prueba de alcoholemia).

  • Alegaciones: Durante la práctica de la prueba se tiene Derecho a formular cuantas alegaciones u observaciones tenga por conveniente, por sí o por medio de su acompañante o defensor, si lo tuviera, las cuales se consignarán por Diligencia.

  • Hospital o Centro de Salud: Si no se está de acuerdo con el resultado de la prueba, se podrá solicitar ser conducidos a un Hospital o Centro de Salud donde se realizará una, mediante análisis de sangre. En el caso de que estos análisis resulten positivos, deberemos pagar su importe (Estos resultados tardan varios días en obtenerse).

  • Inmovilización del vehículo: En caso de que el conductor de positivo en la prueba de alcoholemia y no exista ningún otro conductor que se pueda hacer cargo del vehículo, los Agentes pueden proceder a inmovilizar el vehículo y a retirarlo a los Depósitos habilitados al efecto (Deposito Municipal de Vehículos). También se podrá inmovilizar el vehículo en caso de Negativa a la realización de la prueba. Los gastos que pudieran ocasionarse por la inmovilización, traslado y depósito del vehículo serán a cuenta del conductor o de quien legalmente deba responder por él.

  • Traslado a Comisaría: Si la tasa de alcohol obtenida pudiera dar lugar a la comisión de un Delito, los Agentes pueden optar por llevarnos a Comisaría para prestar declaración. Esta declaración deberá realizarse ante un Abogado (no es Obligatorio) y los Agentes deben informarnos de este punto (Derechos del Detenido).


Sanción Administrativa / Delito.

  • Sanción Administrativa: Según la Ley de Seguridad Vial, la conducción de vehículos con tasas de alcohol superiores a las establecidas, se considera infracción muy grave. También se incluye la conducción bajos los efectos de estupefacientes, psicotrópicos y cualquier otra sustancia de efectos análogos.

      También negarse a cumplir la obligación de someterse a las pruebas de alcoholemia se tipifica como muy grave. Para las infracciones muy graves, la sanción se tipifica entre 302 y 602 Euros, junto con la suspensión del Permiso de Conducción por un periodo de hasta tres               (3) meses.

  • Delito: Según el Código Penal, se considera Delito la conducción bajo los efectos del alcohol con una tasa superior a 0,60 mg/l en aire espirado o con una tasa de alcohol en sangre superior a 1,2 gr/l.

     Será castigado con la pena de prisión de tres (3) a seis (6) meses o a la de multa de seis (6) a doce (12) meses y trabajos en beneficio de la comunidad de treinta y uno (31) a noventa (90) días, y en cualquier caso, a la de privación del derecho a conducir vehículos a               motor y ciclomotores por tiempo superior a uno (1) y hasta cuatro (4) años.

Juicios Rápidos.

Son procesos de corta duración que tienen como objetivo evitar demoras en la tramitación de asuntos por infracciones penales de menor gravedad.
En caso de tratarse de Delitos contra la Seguridad del Tráfico, existe un Proceso Especial para el enjuiciamiento rápido de los mismos, que en ciertos casos permite su enjuiciamiento inmediato.
Estos nuevos procedimientos se basan en la concentracion de actuaciones ante el Juzgado de Guardia, de manera que en un corto perido de tiempo los Delitos han de quedar integramente instruidos y preparados para el Juicio, que tendrá lugar dentro de un plazo máximo de quince (15) días.
Con ellos se consigue la aceleración de la investigación y enjuiciamiento de los Delitos. En aquellos casos en que se aplican estos Procedimientos, la Policía Judicial y la Administración de Justicia deben llevar a cabo actuaciones rápidas en la investigación, reuniendo todas las pruebas necesarias para que el Delito se pueda enjuiciar con celeridad, y asegurando a la vez que el Denunciado en todo momento conozca sus Derechos, esté asistido legalmente, y en definitiva, pueda desarrollar una completa defensa. Se trata de una nueva forma de actuar de la Policia Judicial y la Administración de Justicia, de aplicación en todos los Juzgados de España.

 
 
 
 
 
 
 

Aparells utilitzats en les Proves d'Alcohemia /
Aparatos utilizados en las Pruebas de Alcohemia


15/07/2014


Actualment s'utilitzen Aparells de detecció del Alcoholèmia de la marca Dräger:

  • Dräger Alcotest 7110 Evidential. Avançat alcoholímetre per a la determinació precisa de la concentració d'alcohol en l'alè. Es pot utilitzar tant com instal · lació fixa o mòbil (en vehicles) per a la Policia, la indústria i els hospitals. La impressora integrada permet obtenir la documentació completa dels resultats de la prova.

  • Dräger Alcotest 6810. Ofereix a l'usuari professional una anàlisi precís i ràpid de la taxa d'alcohol en l'alè, de forma senzilla i fàcil. Disposa de multitud d'opcions de configuració, de manera que l'equip és adaptable a les diferents estipulacions i normes internacionals.
  • Dräger Alcotest 7410. En alguns llocs se segueix utilitzant aquest Aparell, que actualment està descatalogat.
  • Broquets sol ús.


Actualmente se utilizan Aparatos de detección del Alcoholemia de la marca Dräger:

  • Dräger Alcotest 7110 Evidential. Avanzado alcoholímetro para la determinación precisa de la concentración de alcohol en el aliento. Se puede utilizar tanto como instalación fija o móvil (en vehículos) para la Policía, la industria y los hospitales. La impresora integrada permite obtener la documentación completa de los resultados de la prueba.

  • Dräger Alcotest 6810. Ofrece al usuario profesional un análisis preciso y rápido de la tasa de alcohol en el aliento, de forma sencilla y fácil. Dispone de multitud de opciones de configuración, por lo que el equipo es adaptable a las diferentes estipulaciones y normas internacionales.
  • Dräger Alcotest 7410. En algunos lugares se sigue utilizando este Aparato, que actualmente está descatalogado.
  • Boquillas desechables.

Normativa / Normativa


15/07/2014


Normativa d'aplicació amb caràcter específic.

L'Ordre Ministerial ITC/3707/2006, de 22 de Novembre, per la qual es regula el control metrològic de l'Estat dels instruments destinats a mesurar la concentració d'alcohol en l'aire espirat.

Assaigs reglamentaris realitzats amb els etilòmetres.

Bàsicament i, sense entrar en tecnicismes, els mateixos consisteixen en la preparació de concentracions de solucions alcohòliques de referència de diferents valors, generadores de valors de gas d'assaig; aquests valors (les concentracions són conegudes) s'injecten al etilòmetre en forma de dues bufades programats en un banc de verificació de etilòmetres, obtenint els valors de mesura llançats pel etilòmetre objecte d'assaig. Com a resultat de l'assaig s'obté una taula amb els valors mitjans i les desviacions típiques obtingudes per l'etilòmetre per a cada concentració.

Verificació periòdica dels etilòmetres.

Els titulars de etilòmetres en servei estan obligats a sol · licitar, abans que compleixi un any de l'anterior, la verificació periòdica del mateix, quedant prohibit el seu ús en el cas que no se superi aquesta fase de control metrològic. Així mateix, després d'una reparació o modificaón soferta pel etilòmetre, el titular ha de notificar la mateixa, havent de superar una verificació abans de la posada en servei.

Errors màxims permesos als etilòmetres en les proves d'assaig.
a) etilòmetres nous i que no han patit reparació o modificació en el seu primer any de servei.


Concentracions inferiors a 0,40 mg/l:
Es garanteix el valor de mesura obtingut menys 0,02 mg/l.

Concentracions iguals o superiors a 0,40 mg / li inferiors o iguals a 2 mg/l:
Es garanteix que el valor del mesurament obtingut és de, almenys, el resultat de multiplicar 0,95 pel valor de lectura obtingut (EMP 5%).

Concentracions superiors a 2 mg/l:
Es garanteix que el valor del mesurament obtingut és de, almenys, el resultat de multiplicar 0,8 pel valor de lectura obtingut (EMP 20%)

b) etilòmetres que porten més d'un any de servei i / o que han estat reparats o modificats.

Concentracions inferiors a 0,40 mg/l:
Es garanteix el valor de lectura obtingut menys 0,03 mg/l.

Concentracions iguals o superiors a 0,40 mg / li inferiors o iguals a 1 mg/l:
Es garanteix que el valor del mesurament obtingut és de, almenys, el resultat de multiplicar 0,925 pel valor de lectura obtingut (EMP 7,5%)

Concentracions superiors a 1 mg/l:
Es garanteix que el valor de lectura obtingut és de, almenys, el resultat de multiplicar 0,8 pel valor de lectura obtingut (EMP 20%).
Normativa de aplicación con carácter específico.


Normativa de aplicación de carácter específico.

La Orden Ministerial ITC/3707/2006, de 22 de Noviembre, por la que se regula el control metrológico del Estado de los instrumentos destinados a medir la concentración de alcohol en el aire espirado.

Ensayos reglamentarios realizados con los etilómetros.


Básicamente y, sin entrar en tecnicismos, los mismos consisten en la preparación de concentraciones de soluciones alcohólicas de referencia de diferentes valores, generadoras de valores de gas de ensayo; estos valores (cuyas concentraciones son conocidas) se inyectan al etilómetro en forma de dos soplidos programados en un banco de verificación de etilómetros, obteniendo los valores de medida arrojados por el etilómetro objeto de ensayo. Como resultado del ensayo se obtiene una tabla con los valores medios y las desviaciones típicas obtenidas por el etilómetro para cada concentración.

Verificación periódica de los Etilómetros.

Los titulares de etilómetros en servicio estarán obligados a solicitar, antes de que cumpla un año de la anterior, la verificación periódica del mismo, quedando prohibido su uso en el caso de que no se supere esta fase de control metrológico. Así mismo, tras una reparación o modificaón sufrida por el etilómetro, su titular deberá notificar la misma, debiendo superar una verificación antes de su puesta en servicio.

Errores máximos permitidos a los etilómetros en las pruebas de ensayo.
a) Etilómetros nuevos y que no han sufrido reparación o modificación en su primer año de servicio.

Concentraciones inferiores a 0,40 mg/l :
Se garantiza el valor de medición obtenido menos 0,02 mg/l.

Concentraciones iguales o superiores a 0,40 mg/l e inferiores o iguales a 2 mg/l :
Se garantiza que el valor de la medición obtenido es de, al menos, el resultado de multiplicar 0,95 por el valor de lectura obtenido (EMP 5 %).

Concentraciones superiores a 2 mg/l:
Se garantiza que el valor de la medición obtenido es de, al menos, el resultado de multiplicar 0,8 por el valor de lectura obtenido (EMP 20 %)

b) Etilómetros que llevan más de un año de servicio y/o que han sido reparados o modificados.


Concentraciones inferiores a 0,40 mg/l:
Se garantiza el valor de lectura obtenido menos 0,03 mg/l.

Concentraciones iguales o superiores a 0,40 mg/l e inferiores o iguales a 1 mg/l:
Se garantiza que el valor de la medición obtenido es de, al menos, el resultado de multiplicar 0,925 por el valor de lectura obtenido (EMP 7,5 %)

Concentraciones superiores a 1 mg/l:
Se garantiza que el valor de lectura obtenido es de, al menos, el resultado de multiplicar 0,8 por el valor de lectura obtenido (EMP 20 %).

Reportatges i Articles d´Interès / Reportajes i Artículos de Interés


15/07/2014


Revista Trànsit i Seguretat Viària (DGT): / Revista Tráfico y Seguridad Vial (DGT):

Alcohol i Drogues: Controls / Alcohol y Drogas: Controles
Alcohol i Drogues: Efectes en la conducció / Alcohol y Drogas: Efectos en la conducción
Alcohol i Drogues: Estudis / Alcohol y Drogas: Estudios

Enllaços d´Interès Enlaces de Interés


15/07/2014

 
Logo - Revista Tráfico y Seguridad Vial
 
 
Logo - Proyecto Druid
 
Banner - Nota error o errata

...Tornar a / Volver a
Radars
Radares

Índex Secció
Índice Sección

Anar a / Ir a...
Drogues i Estupefaens
Drogas y Estupefacientes

 
Directorio de Cuerpos de Seguridad
Regreso al contenido | Regreso al menu principal
Directorio de Cuerpos de Seguridad